İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi günümüzde diş kayıpları yaşamış insanların maruz kaldığı estetiksel ve fonksiyonel problemleri gidermek için en sık kullanılan diş hekimliği uygulamasıdır.

30 EYLÜL 2022 tarihine kadar geçerli %20 gerçek indirim fırsatını kaçırmayın. Zaman Kaybetmeden Hemen Bizi Arayın. 0539 869 30 59

Vidalı Diş olarak da ifade edilen İmplant insanların doğal dişlerine en yakın tedavi yöntemidir. İmplant diş kaybı yaşamış hastaların çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.

İmplant Tedavisi eksik dişleri bulunan hastalara uygulanan diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırıldığında çok daha dayanıklı ve kullanışlı sonuçlar vermektedir.

İnsanların ağız ve diş yapısında doğal görünümün korunmasına yardımcı olan İmplant Uygulamaları bu özelliği nedeniyle de çok sık tercih edilmektedir.

İmplant Tedavisinin günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile birçok farklı İmplant çeşidi üretilmiştir. Yine de en fazla kullanılan İmplant tipi vidalı implantlardır.

İmplantlar diş kaybı yaşanan bölgedeki çene kemiğinin yeterli görüldüğü hastalarda sabit veya hareketli protezler şeklinde yerleştirilirler.

Hastanın çene kemiği miktarı uygun görülmediği takdirde İmplant Tedavisi öncesinde bölgede kemik oluşturma amacıyla işlemler yapılır.

Han Dental Diş Kliniği olarak bünyemizde tedaviler yapan Ağız, Diş ve Çene Cerrahlarımız eliyle ihtiyaç duyan hastalarımızın İmplant Tedavilerini başarıyla tamamlamaktayız.

Sizde yaşadığınız diş kayıpları yüzünden estetik kaygılar yaşıyorsanız, ısırma, çiğneme ve konuşma bozuklukları hissediyorsanız Hemen Bize Ulaşıp randevu alarak uzman doktorumuz tarafından muayene olabilir tedavi planınızı oluşturabilirsiniz.

İmplant Nedir?

İmplant titanyumdan yapılmış çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Titanyum kuvvetli bir madde olduğu ve insan vücuduyla etkileşime girmediği için İmplant üretiminde en sık tercih edilen madde haline gelmiştir.

İmplant Tedavisi yani Diş Ekme eksik dişleri bulunan kişilerin kaybettikleri fonksiyonları ve estetik yapıyı geri kazanmak için yaptırdıkları tedavi yöntemidir.

İmplant hastanın çene kemiğine diş kökü gibi yerleştirilir ve normal bir diş kökü yapısına bürünür. Kişinin ağız ve çene dokusuna birkaç ay içinde tamamen uyum sağlayarak çene kemiğiyle kaynaşır.

Kişilerin geçmişte kaybettiği dişlerin oluşturduğu boşlular İmplant Tedavisi ile kapatılarak diğer dişlerin sağlığı da korunmuş olur.

Aynı amaçla yapılan köprü, diş kaplama ve damak protezi gibi uygulamalarla karşılaştırıldığında İmplant Tedavisi çok daha kalıcı, güvenli ve başarılı bir yöntemidir.

İmplant Tedavisi Büyük İndirim

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

İmplant Tedavisi sağlıklı çene kemiğine sahip olan her yaştaki bireye uygulanabilir. Çene kemiğine yapılacak müdahaleler sonucu bölgeyi güçlendirmek mümkün ise çene kemiği yeterli olmayan hastalara dahi uygulanabilir.

İmplant eksik diş olan bölgelerde çene kemiğine cerrahi işlem kullanılarak yerleştirilir. Titanyum kullanılarak yapıldığı için çene kemiği ile kaynaşır. Köprü ve protez uygulamalarında yaşanabilen kaymalar İmplant Tedavisi sonunda görülmez.

Dayanıklı ve kalıcı olan Diş İmplantı ayrıca çürümediği için yapıldıktan sonra bölgenin sağlıklı kalmasını ve hastanın konforlu bir yaşam sürmesine olanak sağlar.

Bir veya birkaç dişini kaybetmiş hastalarda yeterli çene kemiği mevcutsa İmplant Tedavisi uygulanarak doğal ve kalıcı dişler elde edilir.

Bütün dişlerini kaybeden hastalarda kullanılacak protezi sabitlemek için All on 4 İmplant ya da All on 6 İmplant Tedavisi uygulanmaktadır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant Tedavisi bir veya daha fazla cerrahi işlemin yapıldığı uzmanlık gerektiren bir uygulamadır. Bu nedenle alanında uzmanlaşmış Ağız, Diş ve Çene Cerrahları tarafından yapılması tedavi başarısı ve hasta sağlığı için çok önemlidir.

İmplant Tedavisi öncesinde aşağıda sıraladığımız aşamalardan geçilerek doğru tedavi planının hazırlanması sürecin sağlıklı ilerlemesi için çok değerli olacaktır;

  • Kapsamlı Ön Muayene Yapılması : Röntgen ve 3D Tomografi çekilerek diş yapınız ve çene bölgeniz detaylıca incelenir.
  • Hastanın Tıbbi Geçmişinin İncelenmesi : Uzman Çene Cerrahı tarafından hastaya sorulan sorular ışığında geçmişte yaşadığı rahatsızlıklar ve kullandığı ilaçlar kontrol edilir. Kronik rahatsızlıkları veya farklı problemleri bulunan hastalara tedavi planı bu durumlar göz önünde bulundurularak yapılır.
  • Anestezi Yönteminin Belirlenmesi : Hastanın ağrı eşiği ve operasyonun büyüklüğü dikkate alınarak lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi yöntemlerinden hangisi kullanılarak tedavinin yapılacağına karar verilir.
  • Tedavi Planının Oluşturulması : Hastaya özel belirlenen tedavi planında çene kemiğinin durumu ve ihtiyaç duyulan diş sayısına göre en doğru müdahale planı hazırlanır.

İmplant Tedavisi sırasında hastanın çene kemiğine İmplantlar yerleştirilir. İmplantların üzeri genellikle diş eti ile kapatılıp kemikleşme (bekleme) evresine geçilir.

Hastanın kemik yapısına bağlı olarak değişebilen bu bekleme süresi ortalama 3 ila 6 ay civarında sürmektedir. Çene kemiği yetersiz hastalarda uygulanan Sinüs Lifting Yöntemi kullanıldığında bu süre uzayabilmektedir.

Bu süreç sonunda İmplantın kemikle kaynaştığı tespit edilince diş etinin şekillendirilmesi için iyileştirme başlığı olarak ifade edilen parçalar kullanılır.

Yaklaşık 1 hafta beklendikten sonra diş eti de şekillenir. Kullanılacak protezin yapımına başlanır. İmplant Tedavisi kapsamında bir İmplantın çeneye yerleştirilme işlemi şu adımlar ile tamamlanmaktadır;

  • Varsa sorunlu diş yerinden çıkarılır,
  • İhtiyaç duyulması halinde çene kemiği güçlendirilir,
  • Diş İmplantı yerleştirilir,
  • İmplantın kemiğe kaynaması beklenir,
  • Uygulamada kullanılacaksa köprü yerleştirilir,
  • Yapay diş takılır.

All on 4 İmplant Tedavisi

Ağzında hiç dişi olmayan hastalarda en sık uygulanan İmplant Tedavisi All on 4 İmplant veya All on 6 İmplant tedavi yöntemleridir.

All on 4 İmplant ve All on 6 İmplant tedavi yöntemlerinin diğer İmplant Tedavisi tekniklerine göre en büyük farklılıkları implantların ağızda konumlanma şekli ve ortalama 3 ay bekleme olmadan geçici kaplama aşamasına geçilmesidir.

Standart İmplant Tedavisinde hiç dişi olmayan hastalarda çeneye 8 ila 10 İmplant yerleştirilir. Bu teknikte ise doğru açılarla konumlandırılmış 4 ila 6 İmplant ile aynı etki alınır.

İmplantlar yerleştirildikten hemen sonra geçici kaplama ve köprüler takılır. Ortalama 3 ay sonra kalıcı kaplamanın yapılması ile tedavi sonlandırılır.

Hangi Durumlarda İmplant Tedavisi Yapılamaz?

İmplant Tedavisinin bazı rahatsızlıkları yaşayan kişilere uygulanması belirli riskler içerdiği için uygun görülmemektedir. Uzman Çene Cerrahlarımız tarafından kliniğimizde yapılan ön muayene sırasında İmplant Tedavisi olması uygun bulunmayan hastalar bilgilendirilmektedir.

İmplant Tedavisi yapılması uygun görülmeyen durumlar ve kişiler şunlardır;

  • Sistemik rahatsızlıkları bulunan kişiler,
  • Ağır kortizon tedavisi gören hastalar,
  • İleri derece kardiyovasküler sorunları bulunan kişiler,
  • Kan hastalıkları yaşayan hastalar,
  • Şeker hastalığı bulunan kişiler,
  • Radyoterapi ve kemoterapi gören hastalar.

Ayrıca hastanın çene kemiğinde yeterli hacim bulunmaması halinde İmplant Tedavisi yapılmama ihtimali vardır. Eğer hastaya yeterli kemik hacmi kemik tozu kullanılarak veya farklı bir yerden kemik alınıp yerleştirilerek sağlanabilirse İmplant yapılabilir.

İmplant Tedavisi Avantajları

İmplant Tedavisi ile elde edilen sonuçların kalıcı olması ve uygulama sonucunda dayanıklı dişlere sahip olunması bu yöntemin çok fazla tercih edilmesine sebep olmaktadır.

İmplant Tedavisi sayesinde eksik dişleri bulunan kişilerde diğer sağlıklı dişlerin korunması sağlanır. Uygulama oldukça güvenli, konforlu ve başarılı bir tedavi yöntemidir.

Uygulama sonrası elde edilen görüntünün doğal ve estetik olması da hastaların sosyal hayatlarında kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktadır.

İmplant üstüne takılan protezler diğer protez uygulamalarına göre çok daha iyi konuşma ve çiğneme imkanı sunmaktadır. Ayrıca diğer protez uygulamaları ile kıyaslandığında kullanım ömürleri çok daha uzundur.

İmplant Tedavisi Zor ve Ağrılı mıdır?

İmplant Tedavisi lokal veya genel anestezi altında uygulanan ve işlem sırasında herhangi bir ağrı ve acı hissedilmeyen tedavi yöntemidir.

Uygulama tamamlandıktan sonra işlemleri gerçekleştiren Çene Cerrahisi Uzmanının hastaya verdiği tavsiyelere dikkat edilmesi durumunda rahat ve konforlu bir iyileşme süreci geçirilir.

Çene kemiği yetersiz olduğu için kemik hacmi artırılan hastalarda ve çoklu implant uygulanan kişilerde İmplant Tedavisi sonrası kanama ve şişlik oluşabilir. Bu durum birkaç gün dinlenme ve doktor tavsiyelerini harfiyen uygulama ile kolayca geçirilmektedir.

İmplant Tedavisi İndirim Kampanyası

İmplant Tedavisi Fiyatları

Kliniğimize başvuran hastaların en fazla ilettiği soru İmplant Tedavisi Fiyatları 2022 yılında ne kadar olmaktadır. Sağlık alanında yapılan uygulamalarda hasta muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacağını belirtip kliniğimize davet etmekteyiz.

İmplant Fiyatları 2022 yılında değişime neden olan etmenler şunlardır;

  • Hastanın ağız ve çene yapısı,
  • Kişinin eksik diş sayısı,
  • Hastanın genetik özellikleri ve yaşı,
  • Kişinin var olan rahatsızlıkları ve kullandığı ilaçlar,
  • Tedavi sırasında kullanılan İmplant çeşidi.

Farklı sebeplerle yaşadığınız diş kayıplarından dolayı Ağız, Diş ve Çene bölgenizde oluşan estetiksel ve fonksiyonel problemlerinizin iyileştirilmesi ve hayal ettiğiniz ağız ve diş görünümüne ulaşabilmek için Hemen Bize Ulaşın…

İletişim Bilgilerimiz

Namık Kemal Mah. Sütçü İmam Cad. No:28-34/83 Fera Business Ümraniye/İstanbul

0216 759 30 59

0539 869 30 59

info@handentalklinik.com

Çalışma Saatleri

Pazartesi08.00 - 00.00
Salı08.00 - 00.00
Çarşamba08.00 - 00.00
Perşembe08.00 - 00.00
Cuma08.00 - 00.00
Cumartesi08.00 - 00.00
PazarKapalı

İlgili İçerikler